Čitaj mi

NAGRAĐENI NAJBOLJI MLADI NOVINARI

Na novogodišnjem prijemu za predstavnike medija u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je Godišnju nagradu za najboljeg mladog novinara u Novom Sadu za 2011. Dejanu Stojičiću novinaru Radija 021, kao i poklon pohvaljenom mladom novinaru Radija Novi Sad Norbertu Šinkoviću. Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio predstavnicima medija što prate rad gradske vlasti i izveštavaju javnost o važnim projektima.

- Očekujem da ćemo u narednoj godini imati podjednako dobru saradnju i da ćemo, mi kao izvršioci odluka i zakona, vi kao budni kritičari, zajedno doprineti stvaranju boljeg društva. Svi mi koji se bavimo javnim poslom imamo odgovoran zadatak a to je da stvari menjamo na bolje i da uvek vodimo računa o opštem interesu. To nije ni malo jednostavno i potrebno je mnogo zalaganja, truda i odricanja. Izuzetna mi je čast što imam priliku da uručim nagradu najboljem mladom novinaru, jer jako je važno da skrećemo pažnju javnosti na prave vrednosti i da uvek pohvalimo one koji to zaslužuju – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Dejan Stojčić rekao je da mu nagrada mnogo znači i da mu je drago što neko primećuje napore novinara da dobro rade svoj posao u vremenu, kako je ocenio, medijske krize i velikih pritisaka na medije, a Norbert Šinković je naglasio da je jako važno što je ovakvo priznanje dobio novinar manjinske redakcije.

Prema rečima prof. dr Dubravke Valić Nedeljković Novosadska novinarska škola i Grad Novi Sad tradicionalno dodeljuju ova priznanja kako bi skrenuli pažnju na mlade novinare, koji svakodnevno kvalitetnim sadržajima iz različitih oblasti ispunjavaju medijski program, a koji ostaju ne primećeni. U sastavu komisije za dodelu priznanja bili su predsednik komisije doc. dr Dejan Pralica (Filozovski fakultet), i članovi Nedim Sejdinović, Sekretar NDNV, Agneš Ćurčić Asodi, Šef kancelarije NNŠ.

Novi Sad, 30. decembar 2011. godine