Читај ми

НА ТРГУ СЛОБОДЕ ПОДЕЉЕНО 3000 БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

Акција поделе 3000 бесплатних бадњака грађанима на Тргу слободе у Новом Саду реализована је и ове године у организацији Јавног предузећа „Национални парк Фрушка гора“. Бадњаци су раније припремљени у оквиру редовног газдовања храстовим шумама, како би се сузбила бесправна сеча младих храстових изданака.

- Драго нам је што, захваљујући сарадњи са Националним парком Фрушка гора, сваке године реализујемо ову акцију поделе бадњака грађанима. За све оне који Божић обележавају по Јулијанском календару данас је важан дан, и ми им желимо да празнике проведу у миру, добром расположењу у кругу својих породица. Поделом бадњака доприносимо очувању традиције и обичаја, али желимо и да скренемо пажњу на штетност нелегалне сече храстових грана. Још једном честитам грaђанима Божић и желим им успешну 2017. годину. Мир Божји, Христос се роди – поручио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Директор ЈП „Национални парк Фрушка гора“ Радослав Крунић рекао је да ће, осим на подручју Града Новог Сада, 10 000 бадњака бити подељено на пет локација на Фрушкој Гори - Иришки Венац, Змајевац, Лежимир, Ердевик, Црвени Чот, а за општине Беочин, Ириг, Сремски Карловци, Инђија, Рума и Сремска Митровица припремили су око 12.000 бесплатних бадњака. Како је објаснио све се чини у циљу спречавања сече младих храстових изданака која, поготову у празничном периоду, наноси велику штету шумама Националног парка.

Нови Сад, 6. јануар 2017. године