Čitaj mi

NA TRGU SLOBODE PODELJENO 3000 BESPLATNIH BADNJAKA

Akcija podele 3000 besplatnih badnjaka građanima na Trgu slobode u Novom Sadu realizovana je i ove godine u organizaciji Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“. Badnjaci su ranije pripremljeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.

- Drago nam je što, zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, svake godine realizujemo ovu akciju podele badnjaka građanima. Za sve one koji Božić obeležavaju po Julijanskom kalendaru danas je važan dan, i mi im želimo da praznike provedu u miru, dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica. Podelom badnjaka doprinosimo očuvanju tradicije i običaja, ali želimo i da skrenemo pažnju na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Još jednom čestitam građanima Božić i želim im uspešnu 2017. godinu. Mir Božji, Hristos se rodi – poručio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslav Krunić rekao je da će, osim na području Grada Novog Sada, 10 000 badnjaka biti podeljeno na pet lokacija na Fruškoj Gori - Iriški Venac, Zmajevac, Ležimir, Erdevik, Crveni Čot, a za opštine Beočin, Irig, Sremski Karlovci, Inđija, Ruma i Sremska Mitrovica pripremili su oko 12.000 besplatnih badnjaka. Kako je objasnio sve se čini u cilju sprečavanja seče mladih hrastovih izdanaka koja, pogotovu u prazničnom periodu, nanosi veliku štetu šumama Nacionalnog parka.

Novi Sad, 6. januar 2017. godine