Читај ми

НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА НОВОГ САДА РАЗМАТРА СЕ ДАЉИ ПЛАНСКИ РАЗВОЈ ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обратио се уочи 49. седнице Скупштине Града Новог Сада, на чијем дневном реду се налази 41 тачка, од чега се 24 односе на планска акта Града значајна за његов даљи развој.

- Имајући у виду да се за „зелени фонд“ боримо свакодневно, започео бих излагање од Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора на подручју Телепа у Новом Саду. Тиме ћемо омогућити бржу реализацију пројекта изградње парка између Сомборске улице, Футошког пута и Булевара патријарха Павла. Одлуком о изради плана генералне регулације „Зелене стазе на траси бивше пруге Нови Сад-Беочин“, стварамо услове за трансформацију железничке пруге Петроварадин-Беочин у зелену стазу. Затим, Одлукама о изменама и допунама Планa генералне регулације Лединаца и Старих Лединаца обухваћено је грађевинско подручје за локалитет новог вртића капацитета 50 деце. Поред тога, расправљаће се и о Предлогу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Нови Сад за 2024. годину. Средства за реализацију тог Програма планирана су у износу од 70 милиона динара, а мере су усмерене на младе пољопривреднике. Одборници ће разматрати и Одлуку о изради Плана генералне регулације рекреативног подручја Штранд-Кабел, односно локалитета зелене површине уз комплекс Штранда, где је планирана изградња верског објекта са уређењем зелене површине и задржавање постојеће вегетације. Такође, дискутоваће се и о Одлуци о изради измена и допуна Плана детаљне регулације Кинеске четврти са Чешким магацином у Новом Саду, што је локалитет предвиђен за Меморијални центар жртава рације - рекао је Милан Ђурић о најважнијим тачкама које се налазе на данашњој седници Скупштине Града.

Поред наведеног, на данашњој седници се налази и Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за претходну годину, када се Штаб одржао 15 пута, током чега је донето девет наредби, пет закључака и две препоруке. Донете наредбе су се односиле на ангажовање субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање у циљу отклањања последица олујног невремена које је захватило територију Града Новог Сада почев од 19. јула 2023. године, начин пружања помоћи грађанима који су у стању угрожености услед последица невремена, предузимање мера у циљу стварања услова за несметан почетак наставе у школској години 2023/24. и стварања услова за боравак деце у свим објектима предшколске установе, као и низом других активности, а на дневном реду је и план рада Штаба за ову годину.

Нови Сад, 5. март 2024. године