Читај ми

НАЈХУМАНИЈИ НОВОСАЂАНИ

На традиционалном новогодишњем пријему у Градској кући чланица Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић примила је еминентне добровољне даваоце крви „Изворног клуба100“ и захвалила се на хуманости уз поруку свим Новосађанима да се у наредној години придруже овим великим људима.

- „Ми смо, заиста, једини град у Србији, у коме експоненцијално расте број оних који, не само да први пут дају крв, него то раде више пута. Управа за здравство Града Новог Сада има посебну ставку у свом буџету која се односи на мотивацију и подизање свести код људи о битности овог хуманог чина и на то смо посебно поносни“ – истакла је чланица Градског већа проф.др Александра Новаков Микић

Осам година Град Нови Сад носи ласкаву али и обавезујућу титулу најхуманије средине захваљујући првенствено најхуманијим Новосађанима који су познати по савесној бризи према осталима.

- „Ове године је 3.800 младих особа крв дало по први пут, што „Изворни клуб“ сматра великим успехом„ – напоменула је Мирјана Курбалија председница „Изворног клуба 100“ и препоручила свим грађани да се придруже акцијама клуба.

У чланству „Изворног клуба 100“ је 195 суграђана који су 100 и више пута дали крв, затим 125 суграђана са 50 и више добровољних давања, као и 70 Новосађанки са рекордним бројем добровољних давања крви.

Нови Сад, 23.децембар 2009.године