Čitaj mi

NAJHUMANIJI NOVOSAĐANI

Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u Gradskoj kući članica Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić primila je eminentne dobrovoljne davaoce krvi „Izvornog kluba100“ i zahvalila se na humanosti uz poruku svim Novosađanima da se u narednoj godini pridruže ovim velikim ljudima.

- „Mi smo, zaista, jedini grad u Srbiji, u kome eksponencijalno raste broj onih koji, ne samo da prvi put daju krv, nego to rade više puta. Uprava za zdravstvo Grada Novog Sada ima posebnu stavku u svom budžetu koja se odnosi na motivaciju i podizanje svesti kod ljudi o bitnosti ovog humanog čina i na to smo posebno ponosni“ – istakla je članica Gradskog veća prof.dr Aleksandra Novakov Mikić
Osam godina Grad Novi Sad nosi laskavu ali i obavezujuću titulu najhumanije sredine zahvaljujući prvenstveno najhumanijim Novosađanima koji su poznati po savesnoj brizi prema ostalima.

- „Ove godine je 3.800 mladih osoba krv dalo po prvi put, što „Izvorni klub“ smatra velikim uspehom„ – napomenula je Mirjana Kurbalija predsednica „Izvornog kluba 100“ i preporučila svim građani da se pridruže akcijama kluba.

U članstvu „Izvornog kluba 100“ je 195 sugrađana koji su 100 i više puta dali krv, zatim 125 sugrađana sa 50 i više dobrovoljnih davanja, kao i 70 Novosađanki sa rekordnim brojem dobrovoljnih davanja krvi.

Novi Sad, 23.decembar 2009.godine