Читај ми

НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ УРУЧЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Градску кућу где је одржана свечаност поводом уручења Уговора о стипендирању најбољим новосадским студентима, завршних година академских и мастер студија којима је Фонд за младе таленте Републике Србије - Mинистарство омладине и спорта доделио стипендију у школској 2013/14.години. Присутне је у име домаћина поздравио помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић, а свечаности су присуствовали и шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић, као и помоћник директора ЈП СПЦ „Војводина“ Огњен Цвјетићанин.

- Веома ми је драго што су министар Удовичић и најбољи студенти Универзитета у Новом Саду наши гости. Њихов успех је доказ највећег патриотизма, и надам се да ће их стипендије стимулисати да раде и да се труде, а Град и држава ће наставити да их у томе подржавају - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић - Град Нови Сад активно ради на промоцији знања и образовања, сарађује са Универзитетом у Новом Саду са циљем да што већем броју студената завршних година факултета у Новом Саду омогући да стекну практична знања и радно искуство за рад у струци.

Фонд за младе таленте основала je Влада Републике Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Конкурсом који награђује најбоље студенте у Србији до сада је награђено више од 6.000 студената чији је труд на тај начин уважен и препознат. Од текуће 2013/2014 године Фонд је повећао број добитника  са 1 000 на 1 200 стипендиста, као и износ стипендије 25 000 на 30 000 динара, како би мотивисао више студената да постижу још боље резултате.

-Овим гестом Влада Републике Србије показује колики значај даје младима, али за узврат од њих тражи да да буду активни и да својом енергијом и ентузијазмом допринесу стварању бољег друштва. Веома је важно да се они несметано развијају и да схвате да држава обраћа пажњу на њих. На овај начин ми им шаљемо јасну поруку да остану у својим местима и да своје дипломе не доживљавају као карту у једном смеру за излазак из земље, већ као карту за бољу будићност и модернизацију Србије – истакао је министар Удовичић и захвалио се Граду Новом Саду који је препознао значај улагања у младе.

Уговоре о стипендирању добило је десет најбољих студената са различитих факултета Универзитета у Новом Саду, а у име награђених обратила се студенткиња Правног факултета Соња Гузина, која се захвалила и истакла да поред битног финансијског аспекта стипендије, та новчана стимулација такође и мотивише студенте за постизање нових успеха, и да тиме држава показује да препознаје њихов труд и рад.

Нови Сад, 27. фебруар 2014. године