Čitaj mi

NAJBOLjIM STUDENTIMA UNIVERZITETA U NOVOM SADU URUČENE STIPENDIJE

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Gradsku kuću gde je održana svečanost povodom uručenja Ugovora o stipendiranju najbolјim novosadskim studentima, završnih godina akademskih i master studija kojima je Fond za mlade talente Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta dodelio stipendiju u školskoj 2013/14.godini. Prisutne je u ime domaćina pozdravio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović, a svečanosti su prisustvovali i šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, kao i pomoćnik direktora JP SPC „Vojvodina“ Ognjen Cvjetićanin.

- Veoma mi je drago što su ministar Udovičić i najbolјi studenti Univerziteta u Novom Sadu naši gosti. Nјihov uspeh je dokaz najvećeg patriotizma, i nadam se da će ih stipendije stimulisati da rade i da se trude, a Grad i država će nastaviti da ih u tome podržavaju - izjavio je pomoćnik gradonačelnika Vanja Vučenović - Grad Novi Sad aktivno radi na promociji znanja i obrazovanja, sarađuje sa Univerzitetom u Novom Sadu sa cilјem da što većem broju studenata završnih godina fakulteta u Novom Sadu omogući da steknu praktična znanja i radno iskustvo za rad u struci.

Fond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije u želјi da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Konkursom koji nagrađuje najbolјe studente u Srbiji do sada je nagrađeno više od 6.000 studenata čiji je trud na taj način uvažen i prepoznat. Od tekuće 2013/2014 godine Fond je povećao broj dobitnika  sa 1 000 na 1 200 stipendista, kao i iznos stipendije 25 000 na 30 000 dinara, kako bi motivisao više studenata da postižu još bolјe rezultate.

-Ovim gestom Vlada Republike Srbije pokazuje koliki značaj daje mladima, ali za uzvrat od njih traži da da budu aktivni i da svojom energijom i entuzijazmom doprinesu stvaranju bolјeg društva. Veoma je važno da se oni nesmetano razvijaju i da shvate da država obraća pažnju na njih. Na ovaj način mi im šalјemo jasnu poruku da ostanu u svojim mestima i da svoje diplome ne doživlјavaju kao kartu u jednom smeru za izlazak iz zemlјe, već kao kartu za bolјu budićnost i modernizaciju Srbije – istakao je ministar Udovičić i zahvalio se Gradu Novom Sadu koji je prepoznao značaj ulaganja u mlade.

Ugovore o stipendiranju dobilo je deset najbolјih studenata sa različitih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a u ime nagrađenih obratila se studentkinja Pravnog fakulteta Sonja Guzina, koja se zahvalila i istakla da pored bitnog finansijskog aspekta stipendije, ta novčana stimulacija takođe i motiviše studente za postizanje novih uspeha, i da time država pokazuje da prepoznaje njihov trud i rad.

Novi Sad, 27. februar 2014. godine