Читај ми

НАЈАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и начелница Градске управе за спорт и омладину Соња Кончар Ничић одржали су конференцију за новинаре на којој су најављене активности поводом обележавања 12. августа Међународног дана младих у Новом Саду. У циљу подршке овом дану, од 10. августа до 10. септембра удружење грађана "БалканИдеа", у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину организоваће јавне информативне активности.

- Велико ми је задовољство што имам прилику да најавим манифестацију од значаја за младе коју је Град Нови Сад подржао, а то је "Обележавање Међународног дана младих" коју, уз помоћ Градске управе за спорт и омладину, реализује омладинска организација "БалканИдеа" у сарадњи са великим бројем удружења и организација младих које су укључене у процес израде Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада. – рекао је Александар Кравић напоменувши да су велику помоћ у реализацији манифестације пружили и Градска управа за комуналне послове, Градска управа за здравство, Служба за заједничке послове, ЈКП "Градско зеленило", ЈП "Завод за изградњу града" Електродистрибуција Нови Сад и ЈКП "Чистоћа".

На конференцији је најављен концерт демо бендова и младих ди џејева (DJ Bodza Selectah, Иван Чкољевић, Fusion, Јосип А Лисац, Вришти Пијаца, New Mithology, Бао Вау, ТетраПанк, Mamurlook, Chuchuk Stana Hard Core Orchestra, ДЈ Илија Мандић), као и промотивна вожња младих скејтера, који ће бити одржани у четвртак 12. августа, са почетком у 16 часова, у Лиманском парку.

Од 16. августа до 3. септембра биће реализоване активности младих из радних група Комисије за израду Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада с циљем упознавања Новосађана и Новосађанки са значајем тог документа. Такође јавности ће бити представљени и конкретни предлози младих за решавање проблема са којима се ова популација сусреће у 11 различитих области - образовање, запошљавање, здравље, култура, слободно време, безбедност, активно укључивање младих у друштво и изградња цивилног друштва, волонтерски рад, заштита животне срeдине и одрживи развој, социјална политика.

Нови Сад, 10. август 2010. године