Čitaj mi

NAJAVLJENE AKTIVNOSTI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić i načelnica Gradske uprave za sport i omladinu Sonja Končar Ničić održali su konferenciju za novinare na kojoj su najavljene aktivnosti povodom obeležavanja 12. avgusta Međunarodnog dana mladih u Novom Sadu. U cilju podrške ovom danu, od 10. avgusta do 10. septembra udruženje građana "BalkanIdea", u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu organizovaće javne informativne aktivnosti.

- Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da najavim manifestaciju od značaja za mlade koju je Grad Novi Sad podržao, a to je "Obeležavanje Međunarodnog dana mladih" koju, uz pomoć Gradske uprave za sport i omladinu, realizuje omladinska organizacija "BalkanIdea" u saradnji sa velikim brojem udruženja i organizacija mladih koje su uključene u proces izrade Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada. – rekao je Aleksandar Kravić napomenuvši da su veliku pomoć u realizaciji manifestacije pružili i Gradska uprava za komunalne poslove, Gradska uprava za zdravstvo, Služba za zajedničke poslove, JKP "Gradsko zelenilo", JP "Zavod za izgradnju grada" Elektrodistribucija Novi Sad i JKP "Čistoća".

Na konferenciji je najavljen koncert demo bendova i mladih di džejeva (DJ Bodza Selectah, Ivan Čkoljević, Fusion, Josip A Lisac, Vrišti Pijaca, New Mithology, Bao Vau, TetraPank, Mamurlook, Chuchuk Stana Hard Core Orchestra, DJ Ilija Mandić), kao i promotivna vožnja mladih skejtera, koji će biti održani u četvrtak 12. avgusta, sa početkom u 16 časova, u Limanskom parku.

Od 16. avgusta do 3. septembra biće realizovane aktivnosti mladih iz radnih grupa Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada s ciljem upoznavanja Novosađana i Novosađanki sa značajem tog dokumenta. Takođe javnosti će biti predstavljeni i konkretni predlozi mladih za rešavanje problema sa kojima se ova populacija susreće u 11 različitih oblasti - obrazovanje, zapošljavanje, zdravlje, kultura, slobodno vreme, bezbednost, aktivno uključivanje mladih u društvo i izgradnja civilnog društva, volonterski rad, zaštita životne sredine i održivi razvoj, socijalna politika.

Novi Sad, 10. avgust 2010. godine