Читај ми

НАЈАВЉЕНА „НЕДЕЉА ЗДРАВИХ ЗУБА“

Члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић најавила је почетак акције „Недеља здравих зуба“ на конференцији за новинаре посвећој тој значајној здравственој кампањи.

- Здравственим васпитањем подиже се свест појединца како би се створиле навике, ставови и поступци у очувању здравља зуба и уста. У циљу промоције оралног здравља, Градска управа за здравство је поводом акције посвећене здрављу зуба, поред разних садржаја којима ће бити пропраћена манифестација, обезбедила и 36 000 четкица које ће поделити наредне недеље дечјој популацији. Како деца најлакше усвајају навике и знање из писаног и графичког материјала, одлучили смо се да ове године едукативни материјал буде у виду бојанки за децу - истакла је проф. др Новаков Микић и позвала јавност да наредне недеље учествује у акцијама које су планиране поводом тог догађаја.

Манифестацију „Недеља здравих зуба“ традиционално ће обележити Градска управа за здравство у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине, Домом здравља „Нови Сад“, Клиником за стоматологију и Клубом студената стоматологије, Предшколском установом „Радосно детињство“, као и мрежом основних школа Новог Сада.

Нови Сад, 19. март 2010. године