Čitaj mi

NAJAVLJENA „NEDELJA ZDRAVIH ZUBA“

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić najavila je početak akcije „Nedelja zdravih zuba“ na konferenciji za novinare posvećoj toj značajnoj zdravstvenoj kampanji.

- Zdravstvenim vaspitanjem podiže se svest pojedinca kako bi se stvorile navike, stavovi i postupci u očuvanju zdravlja zuba i usta. U cilju promocije oralnog zdravlja, Gradska uprava za zdravstvo je povodom akcije posvećene zdravlju zuba, pored raznih sadržaja kojima će biti propraćena manifestacija, obezbedila i 36 000 četkica koje će podeliti naredne nedelje dečjoj populaciji. Kako deca najlakše usvajaju navike i znanje iz pisanog i grafičkog materijala, odlučili smo se da ove godine edukativni materijal bude u vidu bojanki za decu - istakla je prof. dr Novakov Mikić i pozvala javnost da naredne nedelje učestvuje u akcijama koje su planirane povodom tog događaja.

Manifestaciju „Nedelja zdravih zuba“ tradicionalno će obeležiti Gradska uprava za zdravstvo u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Domom zdravlja „Novi Sad“, Klinikom za stomatologiju i Klubom studenata stomatologije, Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“, kao i mrežom osnovnih škola Novog Sada.

Novi Sad, 19. mart 2010. godine