Читај ми

НА АУТО-ПУТУ НОВИ САД-БЕОГРАД ПОЧЕЛА ДА РАДИ НАЈСАВРЕМЕНИЈА НИСОВА БЕНЗИНСКА СТАНИЦА

GAZPROM бензинска станица ''Нови Сад 16'' на ауто-путу Нови Сад-Београд данас је почела да ради, а станицу су обишли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар рударства и енергетике Александар Антић и генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев. Како је рекао Тјурдењев, реч је о најмодернијем малопродајном објекту у мрежи компаније НИС, изграђеном у складу са најсавременијим технолошким, безбедносним и еколошким стандардима. Инвестиција је вредна више од три милиона евра, станица поседује врхунску дигиталну технологију, пет ''острва'' са мултифункционалним аутоматима за точење горива, као и пуњач за електричне аутомобиле, а биће запослено 24 радника.

- Инвестирати готово 400 милиона динара у овом тренутку је за сваку похвалу. То улива наду да ћемо превазићи изазове са којима се суочавамо, пре свега у борби против епидемије, али и када је реч о очувању и развоју економије и отварању нових радних места. Град Нови Сад и НИС су нераскидиво повезани. Одржавамо добру сарадњу, а то је једна од највећих компанија у Србији која плаћа огромне доприносе у буџет. Односи НИС-а са локалним заједницама континуирано се поспешују путем пројекта ''Заједници заједно'' – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима министра Антића, Република Србија се с једне стране снажно бори против епидемије, али и за то да се очува економија, да се задржи индустријска производња и у том смислу, како је истакао, све инвестиције су значајне.

- Честитам компанији НИС на новом малопродајном објекту, а важно је што НИС приводи крају и велику инвестицију изградње постројења за дубоку прераду, која је вредна око 300 милиона евра, а која ће до краја модернизовати рафинеријску производњу у рафинерији ''Панчево''. Очекујемо да, као водећа нафтна компанија, НИС испрати развојне пројекте Србије, па да и на ауто-путу ''Милош Велики'' постави своје бензинске станице - изјавио је министар и додао да је нови квалитет на бензинској станици ''Нови Сад 16'' и најсавременији електро-пуњач, наводећи да је највиши ниво еколошких стандарда приоритет Владе и да у Србији, за сада, постоји 85 електропуњача.

Нови Сад, 28. јул 2020. године