Čitaj mi

NA AUTO-PUTU NOVI SAD-BEOGRAD POČELA DA RADI NAJSAVREMENIJA NISOVA BENZINSKA STANICA

GAZPROM benzinska stanica ''Novi Sad 16'' na auto-putu Novi Sad-Beograd danas je počela da radi, a stanicu su obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev. Kako je rekao Tjurdenjev, reč je o najmodernijem maloprodajnom objektu u mreži kompanije NIS, izgrađenom u skladu sa najsavremenijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima. Investicija je vredna više od tri miliona evra, stanica poseduje vrhunsku digitalnu tehnologiju, pet ''ostrva'' sa multifunkcionalnim automatima za točenje goriva, kao i punjač za električne automobile, a biće zaposleno 24 radnika.

- Investirati gotovo 400 miliona dinara u ovom trenutku je za svaku pohvalu. To uliva nadu da ćemo prevazići izazove sa kojima se suočavamo, pre svega u borbi protiv epidemije, ali i kada je reč o očuvanju i razvoju ekonomije i otvaranju novih radnih mesta. Grad Novi Sad i NIS su neraskidivo povezani. Održavamo dobru saradnju, a to je jedna od najvećih kompanija u Srbiji koja plaća ogromne doprinose u budžet. Odnosi NIS-a sa lokalnim zajednicama kontinuirano se pospešuju putem projekta ''Zajednici zajedno'' – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima ministra Antića, Republika Srbija se s jedne strane snažno bori protiv epidemije, ali i za to da se očuva ekonomija, da se zadrži industrijska proizvodnja i u tom smislu, kako je istakao, sve investicije su značajne.

- Čestitam kompaniji NIS na novom maloprodajnom objektu, a važno je što NIS privodi kraju i veliku investiciju izgradnje postrojenja za duboku preradu, koja je vredna oko 300 miliona evra, a koja će do kraja modernizovati rafinerijsku proizvodnju u rafineriji ''Pančevo''. Očekujemo da, kao vodeća naftna kompanija, NIS isprati razvojne projekte Srbije, pa da i na auto-putu ''Miloš Veliki'' postavi svoje benzinske stanice - izjavio je ministar i dodao da je novi kvalitet na benzinskoj stanici ''Novi Sad 16'' i najsavremeniji elektro-punjač, navodeći da je najviši nivo ekoloških standarda prioritet Vlade i da u Srbiji, za sada, postoji 85 elektropunjača.

Novi Sad, 28. jul 2020. godine