Читај ми

МУЗИЧАРИ ИЗ НОРИЧА ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ примио је музичаре и њихове професоре из Норича (Велика Британија), града побратима Новог Сада, који су гости Музичке школе "Исидор Бајић".

-Сарадња у области музичког школства, између града Норича и Новог Сада, покренута је 2008. године. На обострано задовољство, сарадња и пријатељство се кроз културну размену младих музичара, одлично допуњују и одржавају кроз посете ове врсте. Изузетно је битно да деца добију искуство кроз програм размене културних вредности које се негују, како овде, тако и у Великој Британији. У складу са нашим могућностима, трудићемо се увек да пружимо подршку акцијама размене младих уметника, а већ следеће године планирамо да подржимо посету наше деце Норичу, другу по реду. - истакао је Андреј Бурсаћ.

Током боравка у Новом Саду, ученици музичких школа из Норича и Новог Сада, припремили су и пројекат - репертоар за концерт ансамбла у саставу музичара из оба града, чије ће извођење бити уприличено данас у Музичкој школи "Исидор Бајић".

Нови Сад, 3. септембар 2009. године