Čitaj mi

MUZIČARI IZ NORIČA POSETILI NOVI SAD

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać primio je muzičare i njihove profesore iz Noriča (Velika Britanija), grada pobratima Novog Sada, koji su gosti Muzičke škole "Isidor Bajić".

-Saradnja u oblasti muzičkog školstva, između grada Noriča i Novog Sada, pokrenuta je 2008. godine. Na obostrano zadovoljstvo, saradnja i prijateljstvo se kroz kulturnu razmenu mladih muzičara, odlično dopunjuju i održavaju kroz posete ove vrste. Izuzetno je bitno da deca dobiju iskustvo kroz program razmene kulturnih vrednosti koje se neguju, kako ovde, tako i u Velikoj Britaniji. U skladu sa našim mogućnostima, trudićemo se uvek da pružimo podršku akcijama razmene mladih umetnika, a već sledeće godine planiramo da podržimo posetu naše dece Noriču, drugu po redu. - istakao je Andrej Bursać.

Tokom boravka u Novom Sadu, učenici muzičkih škola iz Noriča i Novog Sada, pripremili su i projekat - repertoar za koncert ansambla u sastavu muzičara iz oba grada, čije će izvođenje biti upriličeno danas u Muzičkoj školi "Isidor Bajić".

Novi Sad, 3. septembar 2009. godine