Читај ми

МУЛТИКУЛТУРАЛНОСТ И МЛАДИ КАО БРЕНД НОВОГ САДА

Заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић и помоћник градоначелинка Владимир Копицл поздравили су учеснике омладинског кампа размене "Шта се то налази на другој страни огледала или како да учим о другима" уочи њиховог обиласка Петроварадинске тврђаве.

-Овај камп је, поред одличне прилике да се млади из различитих земаља друже и размењују искуства, и својеврсна промоција мултикултуралности наше регије и града Новог Сада. Као што смо ми у прилици да представимо своју земљу и град младима који су из страних земаља дошли у овај камп, тако и они младима из наше земље демонстрирају њихову културу и обичаје. Задовољство ми је што ће деца из Француске и Словеније имати прилику да са својим вршњацима из Србије обиђу Нови Сад и и искусе шта он све има да понуди. Уз подршку Града Новог Сада и других донатора, овај камп је успео да се реализује и веома успешно испуњава своју мисију културне размене међу младима. Ми се надамо да ће камп наставити традиционално да се одржава и наредних година.- истакао је заменик градоначелника др Саша Игић.

Камп ће трајати до 30. августа на простору омладинског насеља Летенка на Фрушкој гори. Организатори кампа су центар "Жил Верн" у сарадњи са Омладинским домом културе из Пфсата (Француска) и Језичка гимназија из Љутомера (Словенија) уз подршку Европске уније и програма "Млади у акцији".

Нови Сад, 28. август 2009. године