Čitaj mi

MULTIKULTURALNOST I MLADI KAO BREND NOVOG SADA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić i pomoćnik gradonačelinka Vladimir Kopicl pozdravili su učesnike omladinskog kampa razmene "Šta se to nalazi na drugoj strani ogledala ili kako da učim o drugima" uoči njihovog obilaska Petrovaradinske tvrđave.

-Ovaj kamp je, pored odlične prilike da se mladi iz različitih zemalja druže i razmenjuju iskustva, i svojevrsna promocija multikulturalnosti naše regije i grada Novog Sada. Kao što smo mi u prilici da predstavimo svoju zemlju i grad mladima koji su iz stranih zemalja došli u ovaj kamp, tako i oni mladima iz naše zemlje demonstriraju njihovu kulturu i običaje. Zadovoljstvo mi je što će deca iz Francuske i Slovenije imati priliku da sa svojim vršnjacima iz Srbije obiđu Novi Sad i i iskuse šta on sve ima da ponudi. Uz podršku Grada Novog Sada i drugih donatora, ovaj kamp je uspeo da se realizuje i veoma uspešno ispunjava svoju misiju kulturne razmene među mladima. Mi se nadamo da će kamp nastaviti tradicionalno da se održava i narednih godina.- istakao je zamenik gradonačelnika dr Saša Igić.

Kamp će trajati do 30. avgusta na prostoru omladinskog naselja Letenka na Fruškoj gori. Organizatori kampa su centar "Žil Vern" u saradnji sa Omladinskim domom kulture iz Pfsata (Francuska) i Jezička gimnazija iz Ljutomera (Slovenija) uz podršku Evropske unije i programa "Mladi u akciji".

Novi Sad, 28. avgust 2009. godine