Читај ми

МОДЕРНИЗАЦИЈА ВАЗДУШНЕ СТРЕЉАНЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је обележавању годишњице рада ваздушне стрељане у СЦ „Сајмиште“. У првих годину дана рада реализована је капитална инвестиција опремања стрелишта најмодернијим електронским метама на 10 стрељачких места у вредности од око пет милиона динара.

- Ово је једна од капиталних инвестиција СПЕНС- а, а електронске мете задовољавају чак и олимпијске стандарде. СПЕНС мора да се осавремењује и да обезбеди услове за врхунска спортска такмичења, уколико жели да иде у корак са временом. Стрељачка дружина је право богатство нашег града, а томе сведоче најзначајније медаље које су донели у наш град. Ове године из њихових редова проглашен је и најталентованији спортиста, тако да Град сигурно улаже у праву ствар, добијајући на тај начин у спортско-туристичкој понуди нешто што нема баш пуно градова – истакао је Предраг Свилар.

Према речима директора Стрељачке дружине Нови Сад 1790. Драгана Марковића Стрељачка дружина прославља ове године 225 година постојања, и то је најстарије спортско удружење у Србији које је и даље активно.

- Електронске мете су неопходне за развој врхунског спорта, јер наша основна делатност је производња врхунских стрелаца који ће наступати на Олимпијским играма. Спорт се такође мора учинити што интересантнији публици, а без ових модерних мета публика не би могла да прати ток дешавања. Изградња нове стрељане и набавка електронских мета у години великог јубилеја јако нас је обрадовала и дала нам ветар у леђа да наставимо да стварамо нове шампионе – изјавио је Драган Марковић.

Директор ЈП СПЦ Војводина Александар Шукић изразио је задовољство што су се реализацијом те капиталне инвестиције стекли услови за тренирање репрезентације и клубови више не морају да позајмљују мете, што је, какао је оценио, јако значајно за напредак најтрофејнијег спорта у Србији.

Нови Сад, 30. децембар 2015. године