Čitaj mi

MODERNIZACIJA VAZDUŠNE STRELJANE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je obeležavanju godišnjice rada vazdušne streljane u SC „Sajmište“. U prvih godinu dana rada realizovana je kapitalna investicija opremanja strelišta najmodernijim elektronskim metama na 10 streljačkih mesta u vrednosti od oko pet miliona dinara.

- Ovo je jedna od kapitalnih investicija SPENS- a, a elektronske mete zadovoljavaju čak i olimpijske standarde. SPENS mora da se osavremenjuje i da obezbedi uslove za vrhunska sportska takmičenja, ukoliko želi da ide u korak sa vremenom. Streljačka družina je pravo bogatstvo našeg grada, a tome svedoče najznačajnije medalje koje su doneli u naš grad. Ove godine iz njihovih redova proglašen je i najtalentovaniji sportista, tako da Grad sigurno ulaže u pravu stvar, dobijajući na taj način u sportsko-turističkoj ponudi nešto što nema baš puno gradova – istakao je Predrag Svilar.

Prema rečima direktora Streljačke družine Novi Sad 1790. Dragana Markovića Streljačka družina proslavlja ove godine 225 godina postojanja, i to je najstarije sportsko udruženje u Srbiji koje je i dalje aktivno.

- Elektronske mete su neophodne za razvoj vrhunskog sporta, jer naša osnovna delatnost je proizvodnja vrhunskih strelaca koji će nastupati na Olimpijskim igrama. Sport se takođe mora učiniti što interesantniji publici, a bez ovih modernih meta publika ne bi mogla da prati tok dešavanja. Izgradnja nove streljane i nabavka elektronskih meta u godini velikog jubileja jako nas je obradovala i dala nam vetar u leđa da nastavimo da stvaramo nove šampione – izjavio je Dragan Marković.

Direktor JP SPC Vojvodina Aleksandar Šukić izrazio je zadovoljstvo što su se realizacijom te kapitalne investicije stekli uslovi za treniranje reprezentacije i klubovi više ne moraju da pozajmljuju mete, što je, kakao je ocenio, jako značajno za napredak najtrofejnijeg sporta u Srbiji.

Novi Sad, 30. decembar 2015. godine