Читај ми

МОЈ ПОРТРЕТ ЗА МУЗЕЈ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ присуствовао је конференцији за новинаре поводом почетка новог едукативног програма за децу "Мој портрет за музеј", који почиње од понедељка, 21. новембра и траје до маја 2012. године. Циљ програма је да путем дечијих портрета у српској уметности 19. века код деце подстакне радозналост и креативност, развије позитиван однос према уметности, музејским институцијама и културној баштини.

- Постоји више аспеката због којих је овај програм изузетно важан. Осим што носи едукативне и креативне садржаје, утиче на то да деца у најранијем узрасту створе близак однос са уметношћу, јер све што они доживе као мали, касније ће кроз свој живот развијати. Улагање у децу је најбољи могући начин да се инвестира у сопствену земљу - изјавио је члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ и додао да ће Град Нови Сад увек подржавати овакве пројекте, који усмеравајући децу на прави начин стварају генерацију која ће поштовати праве вредности.

Овај програм је посвећен теми дечијег портрета у уметности и обухвата едукативне радионице за децу предшколског и раног основношколског узраста, публикацију и креативне радионице суботом као и завршну изложбу дечијих радова. Управница Галерије Матице српске мр Тијана Палковљевић је истакла да су радионице, које ће се организовати сваке суботе отворене за сву децу и додала да ће најбољи радови овог програма у мају месецу бити изложени у палати Унеска у Паризу.

Након представљања програма уследило потписивање споразума о сарадњи између институција које учествују у реализацији програма: Галерије Матице српске, Предшколске установе "Радосно детињство", Секретеријата за културу Града Новог Сада и Креативне радионице "Машталица".


Нови Сад, 14. новембар 2011. године