Читај ми

МИНИСТАРКА У ВЛАДИ ДОЊЕ АУСТРИЈЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo је у Градској кући министарку у Влади Доње Аустрије Елизабету Кауфман-Брукбергер задужену за област планирања и изградње, која је у првој званичној посети нашем граду. Састанку су присуствовали и сарадници градоначелника као и делегација привредника из Аустрије.

Градоначелник Вучевић је представио Нови Сад као административни, универзитетски, културни и привредни центар нагласивши да је привлачење нових инвестиција актуелна управа препознала као најважнији услов за побољшавање економских прилика, односно животног стандарда грађана. Он је додао да је Нови Сад средина са повољним пословним окружењем и да је унапређење међународне сарадње један од важних чинилаца развоја града.

Током састанка аустријски привредници презентовали су своје привредне могућности, размењене су идеје и искуства и разговарано је о успостављању ближе привредне сарадње Новог Сада и аустријских градова.

Министарка Елизабета Кауфман-Брукбергер захвалила се на срдачном пријему и нагласила да Нови Сад има добре потенцијале за даљи развој, као и да су међународни контакти од великог значаја у том процесу.

Нови Сад, 30. април 2014. године