Čitaj mi

MINISTARKA U VLADI DONJE AUSTRIJE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ministarku u Vladi Donje Austrije Elizabetu Kaufman-Brukberger zaduženu za oblast planiranja i izgradnje, koja je u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu. Sastanku su prisustvovali i saradnici gradonačelnika kao i delegacija privrednika iz Austrije.

Gradonačelnik Vučević je predstavio Novi Sad kao administrativni, univerzitetski, kulturni i privredni centar naglasivši da je privlačenje novih investicija aktuelna uprava prepoznala kao najvažniji uslov za poboljšavanje ekonomskih prilika, odnosno životnog standarda građana. On je dodao da je Novi Sad sredina sa povoljnim poslovnim okruženjem i da je unapređenje međunarodne saradnje jedan od važnih činilaca razvoja grada.

Tokom sastanka austrijski privrednici prezentovali su svoje privredne mogućnosti, razmenjene su ideje i iskustva i razgovarano je o uspostavljanju bliže privredne saradnje Novog Sada i austrijskih gradova.

Ministarka Elizabeta Kaufman-Brukberger zahvalila se na srdačnom prijemu i naglasila da Novi Sad ima dobre potencijale za dalji razvoj, kao i da su međunarodni kontakti od velikog značaja u tom procesu.

Novi Sad, 30. april 2014. godine