Читај ми

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЂОРЂЕВИЋ И ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући министра одбране Републике Србије Зорана Ђорђевића и начелника Генералштаба Војске Србије Љубишу Диковића са којим је на састанку разговарао о актуелним темама које повезују то министарство и Град Нови Сад, као што су реализација мастер плана и измештање објеката Војске Србије изван градског језгра.

- Пре свега желим да се захвалим министру одбране господину Ђорђевићу и начелнику Генералштаба Војске Србије господину Диковићу што су поред бројних обавеза дошли данас у Нови Сад. Министар и ја смо заједнички иницирали овај састанак, а преовлађујућа тема  је била реализација онога што је осмишљено пре 11 година, али у чију реализацију се на жалост није кренуло. У питању је измештање Војске Србије из града, односно напуштање касарне у самом граду и изградњи једне савремене војне базе која би испуњавала све услове Војске Србије. Тај задатак је захтеван и представља велики изазов, али смо спремни  да га испунимо. Захвалан сам министру Ђорђевићу и Војсци Србије на подршци, као и на спремности да радимо конкретно на реализацији онога што је у интересу Државе Србије, као и Града Новог Сада – рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да предстоји реализација размене непокретности са Војском Србије која је већ у финалној фази, а да се ради о зони на Лиману 5 поред Речне флотиле, као и о проширењу гробља у Петроварадину, односно о размени непокретности на Транџаменту, што је изузетно значајно за становнике Петровардина.

Говорећи о значају данашњег сусрета, министар Ђорђевић је истакао да је реч о заједничкој иницијативи, као и да је врло брзо постигнут договор око најважнијих питања. 

- Обавио сам разговоре у Министарству одбране и са начелником Генералштаба и Војска Србије је заинтересована за решавање поменутих питања. Ово је наставак онога што ради Влада Србије, а то је да упослимо све што можемо, а све у сврху развоја и државе и локалне самоуправе - нагласио је министар одбране.

Нови Сад, 20. април 2016. године