Čitaj mi

MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ I GENERAL DIKOVIĆ U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ministra odbrane Republike Srbije Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića sa kojim je na sastanku razgovarao o aktuelnim temama koje povezuju to ministarstvo i Grad Novi Sad, kao što su realizacija master plana i izmeštanje objekata Vojske Srbije izvan gradskog jezgra.

- Pre svega želim da se zahvalim ministru odbrane gospodinu Đorđeviću i načelniku Generalštaba Vojske Srbije gospodinu Dikoviću što su pored brojnih obaveza došli danas u Novi Sad. Ministar i ja smo zajednički inicirali ovaj sastanak, a preovlađujuća tema  je bila realizacija onoga što je osmišlјeno pre 11 godina, ali u čiju realizaciju se na žalost nije krenulo. U pitanju je izmeštanje Vojske Srbije iz grada, odnosno napuštanje kasarne u samom gradu i izgradnji jedne savremene vojne baze koja bi ispunjavala sve uslove Vojske Srbije. Taj zadatak je zahtevan i predstavlјa veliki izazov, ali smo spremni  da ga ispunimo. Zahvalan sam ministru Đorđeviću i Vojsci Srbije na podršci, kao i na spremnosti da radimo konkretno na realizaciji onoga što je u interesu Države Srbije, kao i Grada Novog Sada – rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da predstoji realizacija razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije koja je već u finalnoj fazi, a da se radi o zoni na Limanu 5 pored Rečne flotile, kao i o proširenju groblјa u Petrovaradinu, odnosno o razmeni nepokretnosti na Trandžamentu, što je izuzetno značajno za stanovnike Petrovardina.

Govoreći o značaju današnjeg susreta, ministar Đorđević je istakao da je reč o zajedničkoj inicijativi, kao i da je vrlo brzo postignut dogovor oko najvažnijih pitanja. 

- Obavio sam razgovore u Ministarstvu odbrane i sa načelnikom Generalštaba i Vojska Srbije je zainteresovana za rešavanje pomenutih pitanja. Ovo je nastavak onoga što radi Vlada Srbije, a to je da uposlimo sve što možemo, a sve u svrhu razvoja i države i lokalne samouprave - naglasio je ministar odbrane.

Novi Sad, 20. april 2016. godine