Читај ми

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ВЛАДИМИР ГРАНДИЋ“

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, десету годину за редом одржава се Меморијални турнир у малом фудбалу „Владимир Грандић“. Турнир организује Синдикат српске полиције, у знак сећања на трагично настрадалог полицајца који је 12. априла 2009. године изгубио живот супротстављајући се четворици разбојника, али и на друге колеге - хероје који су изгубили животе радећи свој посао. Свечаном отварању меморијалног турнира присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

-Овај турнир је важан јер чува сећање на Владимира Грандића, али и на друге полицајце који су дали животе, радећи свој посао и бранећи безбедност свих нас. Част ми је што имам прилику да заједно са мајком, пријатељима и колегама Владимира Грандића одам почаст херојски страдалом полицајцу – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Он се захвалио Синдикату српске полиције што не дозвољава да хероји падну у заборав, а свим припадницима МУП-а који учествују на турниру пожелео је да проведу леп спортски дан и остваре добре резултате.

На турниру учествује 13 екипа које чине радници Министарства унутрашњих послова из целе Србије. Према речима председника Синдиката српске полиције Лазара Ранитовића Синдикат сваке године организује десетак меморијалних турнира јер жели свим грађанима Србије да укаже на чињеницу да је у периоду од 1990. године до данас око 800 полицијских службеника дало животе у борби против свих облика криминала и тероризма.

Владимир Грандић је рођен 8. јула 1978. године у Београду. Врло млад трагично је изгубио оца,  радника Министарства унутрашњих послова, који је на службеној дужности саобраћајног милиционара погинуо августа 1986. године. Након завршене Средње школе унутрашњих послова  у Сремској Каменици, радио је у Полицијској станици на Вождовцу, у Управи саобраћајне полиције за град Београд и у ПУ Нови Сад. Живео је са мајком и млађим братом а у мају, 2009. године је требао да се венча са својом девојком Тамаром. Кобног 11. априла 2009. године, Владимир се сам супроставио четворици криминалаца, пљачкаша једне златаре у Зрењанину.  Иако тешко рањен успео је да извуче двојицу криминалаца из аута. Преминуо је 12. априла 2009. године, од задобијених повреда.

Нови Сад, 29. март 2019. године