Čitaj mi

MEMORIJALNI TURNIR „VLADIMIR GRANDIĆ“

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, desetu godinu za redom održava se Memorijalni turnir u malom fudbalu „Vladimir Grandić“. Turnir organizuje Sindikat srpske policije, u znak sećanja na tragično nastradalog policajca koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se četvorici razbojnika, ali i na druge kolege - heroje koji su izgubili živote radeći svoj posao. Svečanom otvaranju memorijalnog turnira prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

-Ovaj turnir je važan jer čuva sećanje na Vladimira Grandića, ali i na druge policajce koji su dali živote, radeći svoj posao i braneći bezbednost svih nas. Čast mi je što imam priliku da zajedno sa majkom, prijateljima i kolegama Vladimira Grandića odam počast herojski stradalom policajcu – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

On se zahvalio Sindikatu srpske policije što ne dozvoljava da heroji padnu u zaborav, a svim pripadnicima MUP-a koji učestvuju na turniru poželeo je da provedu lep sportski dan i ostvare dobre rezultate.

Na turniru učestvuje 13 ekipa koje čine radnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz cele Srbije. Prema rečima predsednika Sindikata srpske policije Lazara Ranitovića Sindikat svake godine organizuje desetak memorijalnih turnira jer želi svim građanima Srbije da ukaže na činjenicu da je u periodu od 1990. godine do danas oko 800 policijskih službenika dalo živote u borbi protiv svih oblika kriminala i terorizma.

Vladimir Grandić je rođen 8. jula 1978. godine u Beogradu. Vrlo mlad tragično je izgubio oca,  radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je na službenoj dužnosti saobraćajnog milicionara poginuo avgusta 1986. godine. Nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova  u Sremskoj Кamenici, radio je u Policijskoj stanici na Voždovcu, u Upravi saobraćajne policije za grad Beograd i u PU Novi Sad. Živeo je sa majkom i mlađim bratom a u maju, 2009. godine je trebao da se venča sa svojom devojkom Tamarom. Кobnog 11. aprila 2009. godine, Vladimir se sam suprostavio četvorici kriminalaca, pljačkaša jedne zlatare u Zrenjaninu.  Iako teško ranjen uspeo je da izvuče dvojicu kriminalaca iz auta. Preminuo je 12. aprila 2009. godine, od zadobijenih povreda.

Novi Sad, 29. mart 2019. godine