Читај ми

МЕЂУНАРОДНА УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА ''ПАНОНСКИ БИСЕРИ'' У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је свечаном отварању Међународне уметничке колоније ''Панонски бисери'' која се одржава од 24. до 26. маја у Новом Саду, у организацији Савеза књижевника у отаџбини и расејању. Том приликом уручена му је захвалница Савеза за подршку у реализацији колоније која окупља књижевнике, сликаре и друге уметнике и њихова удружења из Србије али и из дијаспоре.

- Велико ми је задовољство што могу да вас поздравим у име Града и да изразим задовољство што се у Новом Саду одржава културна манифестација која окупља уметнике и из наше земље и из дијаспоре. Стваралаштво и култура представљају најчвршће везе између људи, и веома је добро што смо и на такав начин повезани са нашим људима који живе у иностранству. Драго ми је што су на колонији заступљени и књижевност, и сликарство и фотографија, и што манифестација континуирано задовољава високе стандарде када је реч о квалитету програма. Градска управа за културу настоји да препозна све оне који својим деловањем афирмишу и традицију и савремене уметничке изразе – нагласио је Далибор Рожић.

На 13. Међународној уметничкој колонији ''Панонски бисери'' између осталих, представљени су аутори из области књижевног стваралаштва за децу, а промовисан је зборник радова на тему ''Остајте овде'', који је ове године уприличен поводом 150 година од рођења и 95 година од смрти Алексе Шантића.

Поред поставке уметничких радова, слика и фотографија, колонија предвиђа и организовану посету Музеју Јована Јовановића Змаја у Сремској Каменици, манастиру ''Савинац'' у Лединцима, као и пригодан културно-забавни програм.

Нови Сад, 25. мај 2019. године