Čitaj mi

MEĐUNARODNA UMETNIČКA КOLONIJA ''PANONSКI BISERI'' U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodne umetničke kolonije ''Panonski biseri'' koja se održava od 24. do 26. maja u Novom Sadu, u organizaciji Saveza književnika u otadžbini i rasejanju. Tom prilikom uručena mu je zahvalnica Saveza za podršku u realizaciji kolonije koja okuplja književnike, slikare i druge umetnike i njihova udruženja iz Srbije ali i iz dijaspore.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime Grada i da izrazim zadovoljstvo što se u Novom Sadu održava kulturna manifestacija koja okuplja umetnike i iz naše zemlje i iz dijaspore. Stvaralaštvo i kultura predstavljaju najčvršće veze između ljudi, i veoma je dobro što smo i na takav način povezani sa našim ljudima koji žive u inostranstvu. Drago mi je što su na koloniji zastupljeni i književnost, i slikarstvo i fotografija, i što manifestacija kontinuirano zadovoljava visoke standarde kada je reč o kvalitetu programa. Gradska uprava za kulturu nastoji da prepozna sve one koji svojim delovanjem afirmišu i tradiciju i savremene umetničke izraze – naglasio je Dalibor Rožić.

Na 13. Međunarodnoj umetničkoj koloniji ''Panonski biseri'' između ostalih, predstavljeni su autori iz oblasti književnog stvaralaštva za decu, a promovisan je zbornik radova na temu ''Ostajte ovde'', koji je ove godine upriličen povodom 150 godina od rođenja i 95 godina od smrti Alekse Šantića.

Pored postavke umetničkih radova, slika i fotografija, kolonija predviđa i organizovanu posetu Muzeju Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Кamenici, manastiru ''Savinac'' u Ledincima, kao i prigodan kulturno-zabavni program.

Novi Sad, 25. maj 2019. godine