Читај ми

МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У РУКОМЕТУ И МИНИ РУКОМЕТУ "РАСТИМО" - ТРОФЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Сивлар присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављен Међународни турнир у рукомету и мини рукомету "Растимо" - Трофеј града Новог Сада, који се по трећи пут за редом одржава од 2 - 4. маја у Новом Саду, Футогу, Каћу и Жабљу. Турнир организују Рукометни клуб "Растимо" и Рукометни савез Новог Сада, под покровитељством Града Новог Сада.

- Значај турнира "Растимо"- Трофеј града Новог Сада  јесте популаризација спорта код деце школског узраста, а то представља и један од стратешких циљева Управе за спорт и омладину Града Новог Сада. Такође, овај Турнир окупља преко 1000 деце из земље и иностранства и поред тога што омогућава да одмере снаге, и провере способности, учесници имају прилику и да се упознају, друже и стекну нова искустава. Веома ми је драго што је наш град на путу да постане не само национални, већ и регионални центар великих спортских манифестација намењених деци школског узраста  - изјавио је Предраг Свилар.

Такмичење на 3. међународном Турниру одвијаће се у три категорије у мушкој и женској  конкуренцији у рукомету, као и у две у мини рукомету. Према речима директора Турнира Миливоја Јакшића на турниру ће учествовати 38 мушких и 23 женске екипе у рукомету, као и 19 мушких и 12 женске у мини рукомету, односно око 1300 младих рукометаша, узраста од 11 до 17 година из Словеније, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске, Словачке, Македоније и Србије. Захваљујући подршци Града котизација за учешће екипа је ове године умањена. Предвиђено је да се за три дана Турнира, у шест спортских дворана одигра 150 утакмица у рукомету, а 72 у мини рукомету. 

Нови Сад, 29. април 2013. године