Čitaj mi

MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU I MINI RUKOMETU "RASTIMO" - TROFEJ GRADA NOVOG SADA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Sivlar prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljen Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu "Rastimo" - Trofej grada Novog Sada, koji se po treći put za redom održava od 2 - 4. maja u Novom Sadu, Futogu, Kaću i Žablju. Turnir organizuju Rukometni klub "Rastimo" i Rukometni savez Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

- Značaj turnira "Rastimo"- Trofej grada Novog Sada  jeste popularizacija sporta kod dece školskog uzrasta, a to predstavlja i jedan od strateških ciljeva Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada. Takođe, ovaj Turnir okuplja preko 1000 dece iz zemlje i inostranstva i pored toga što omogućava da odmere snage, i provere sposobnosti, učesnici imaju priliku i da se upoznaju, druže i steknu nova iskustava. Veoma mi je drago što je naš grad na putu da postane ne samo nacionalni, već i regionalni centar velikih sportskih manifestacija namenjenih deci školskog uzrasta  - izjavio je Predrag Svilar.

Takmičenje na 3. međunarodnom Turniru odvijaće se u tri kategorije u muškoj i ženskoj  konkurenciji u rukometu, kao i u dve u mini rukometu. Prema rečima direktora Turnira Milivoja Jakšića na turniru će učestvovati 38 muških i 23 ženske ekipe u rukometu, kao i 19 muških i 12 ženske u mini rukometu, odnosno oko 1300 mladih rukometaša, uzrasta od 11 do 17 godina iz Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke, Makedonije i Srbije. Zahvaljujući podršci Grada kotizacija za učešće ekipa je ove godine umanjena. Predviđeno je da se za tri dana Turnira, u šest sportskih dvorana odigra 150 utakmica u rukometu, a 72 u mini rukometu. 

Novi Sad, 29. april 2013. godine