Читај ми

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ИЗАЗОВА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар свечано је отворио манифестацију Међународни дан изазова,  која се 19. пут одржава у Србији и коју организују Савез спорта за све, Факултет спорта и физичког васпитања и Град Нови Сад.

- Град Нови Сад ће увек подржавати овакве манифестације које промовишу спорт као стил живота и указују на позитиван утицај који спорт има на сваког појединца и на друштво у целини. Позивам све наше суграђане да учествују у Међународном дану изазова, али и да наставе да се свакодневно баве физичком активношћу- изјавио је Предраг Свилар и прогласио манифестацију отвореном.

Мото овогодишње манифестације је "И данас и сутра, вежбај сваког јутра", а испред Факултета спорта и физичког васпитања и на Ђачком игралишту организован је приказ спортско рекреативних садржаја као што су ритмика, борилачки спортови, слободно пењање, капуера, јога, кошарка за особе са инвалидитетом, атлетика и многи други. Према процени организатора у акцији учествује преко 1000 студената са Универзитета у Новом Саду.

- Европа у последње време често реч проблем замењује термином изазов. Изазови се превазилазе, а ми редовним вежбањем можемо превазићи здравствене проблеме, али и бити срећнији и задовољнији у свакодневном животу - истакао је ректор Универзитета у Новом Саду Мирослав Весковић.

Међународни дан изазова покренула је Светска асоцијација спорта за све, са циљем да ангажује грађане без обзира на узраст, ниво физичких и функционалних способности или социјални статус, да се баве рекреативним активностима, са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву. У Србији преко 80 градова и општина учествује у Међународном дану изазова.

Нови Сад, 29. мај 2013. године