Čitaj mi

MEĐUNARODNI DAN IZAZOVA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar svečano je otvorio manifestaciju Međunarodni dan izazova,  koja se 19. put održava u Srbiji i koju organizuju Savez sporta za sve, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Grad Novi Sad.

- Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve manifestacije koje promovišu sport kao stil života i ukazuju na pozitivan uticaj koji sport ima na svakog pojedinca i na društvo u celini. Pozivam sve naše sugrađane da učestvuju u Međunarodnom danu izazova, ali i da nastave da se svakodnevno bave fizičkom aktivnošću- izjavio je Predrag Svilar i proglasio manifestaciju otvorenom.

Moto ovogodišnje manifestacije je "I danas i sutra, vežbaj svakog jutra", a ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i na Đačkom igralištu organizovan je prikaz sportsko rekreativnih sadržaja kao što su ritmika, borilački sportovi, slobodno penjanje, kapuera, joga, košarka za osobe sa invaliditetom, atletika i mnogi drugi. Prema proceni organizatora u akciji učestvuje preko 1000 studenata sa Univerziteta u Novom Sadu.

- Evropa u poslednje vreme često reč problem zamenjuje terminom izazov. Izazovi se prevazilaze, a mi redovnim vežbanjem možemo prevazići zdravstvene probleme, ali i biti srećniji i zadovoljniji u svakodnevnom životu - istakao je rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković.

Međunarodni dan izazova pokrenula je Svetska asocijacija sporta za sve, sa ciljem da angažuje građane bez obzira na uzrast, nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti ili socijalni status, da se bave rekreativnim aktivnostima, sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. U Srbiji preko 80 gradova i opština učestvuje u Međunarodnom danu izazova.

Novi Sad, 29. maj 2013. godine