Читај ми

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДЕКАНА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Титовим салонима на Петроварадинској тврђави учеснике Међународне конференције декана Правног факултета.

Колико су популарне студије Права у Новом Саду, говори податак да образовне профиле Правног факултета, годишње упише 800 студената. Међу познатим дипломцима овог факултета је и Градоначелник Новог Сада.

- Мени је необично драго што читава моја генерација која је завршила Правни факултет успешно обавља свој посао, како у нашој земљи, тако и по целом свету. У нашем граду има нас доста запослених у правосуђу и просвети, као и у другим делатностима, што показује да је Правни факултет увек био место где се добро студирало и који је изнедрио доста успешних генерација – истакао је градоначелник Игор Павличић.

Правни факултет у Новом Саду школовање кадрова започео је пре тачно 50 година, када је школске 1959-1960. године, на студије права уписана група од 200 студената.
- Од тог времена, 10 000 студената дипломирало је на Правном факултету у Новом Саду - рекао је проф. др Ђорђе Попов, декан Правног факултета. Он је додао да би било тешко и замислити нормално функционисање друштвених, државних и привредних органа, без дипломираних правника Правног факултета у Новом Саду.

Учесници конференције су декани из свих Република бивше Југославије и других европских земаља. У оквиру прославе Јубилеја учесници ће разматрати и положај правних факултета у региону, могућност напретка и продубљивање сарадње.

Нови Сад, 15. септембар 2009.године