Čitaj mi

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA DEKANA PRAVNOG FAKULTETA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi učesnike Međunarodne konferencije dekana Pravnog fakulteta.

Koliko su popularne studije Prava u Novom Sadu, govori podatak da obrazovne profile Pravnog fakulteta, godišnje upiše 800 studenata. Među poznatim diplomcima ovog fakulteta je i Gradonačelnik Novog Sada.

- Meni je neobično drago što čitava moja generacija koja je završila Pravni fakultet uspešno obavlja svoj posao, kako u našoj zemlji, tako i po celom svetu. U našem gradu ima nas dosta zaposlenih u pravosuđu i prosveti, kao i u drugim delatnostima, što pokazuje da je Pravni fakultet uvek bio mesto gde se dobro studiralo i koji je iznedrio dosta uspešnih generacija – istakao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Pravni fakultet u Novom Sadu školovanje kadrova započeo je pre tačno 50 godina, kada je školske 1959-1960. godine, na studije prava upisana grupa od 200 studenata.
- Od tog vremena, 10 000 studenata diplomiralo je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu - rekao je prof. dr Đorđe Popov, dekan Pravnog fakulteta. On je dodao da bi bilo teško i zamisliti normalno funkcionisanje društvenih, državnih i privrednih organa, bez diplomiranih pravnika Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Učesnici konferencije su dekani iz svih Republika bivše Jugoslavije i drugih evropskih zemalja. U okviru proslave Jubileja učesnici će razmatrati i položaj pravnih fakulteta u regionu, mogućnost napretka i produbljivanje saradnje.

Novi Sad, 15. septembar 2009.godine