Читај ми

''ЛИПОВ МЕД'' ОСВОЈИО НАГРАДУ НА ТАКМИЧЕЊУ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ У ОБЛАСТИ ПРОМОЦИЈЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Пројекат, чији је носилац Град Нови Сад, „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“ освојио је награду на такмичењу Европске Комисије за најбољу идеју у области промоције предузетништва (EEPA).

Пројекат „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“, чији су фокус улагање у предузетничке вештине, развој појединаца и институција у области пчеларства, и увођење на тржиште Фрушкогорског липовог меда, локалног производа изузетног квалитета са ознаком географског порекла, освојио је награду у категорији „Подршка развоју зелених тржишта и ефикасности ресурса“.

Награде је доделила Европска комисија за изузетне примере подршке и промоцију предузетништва у Европи у пет категорија, а победници за 2016. годину су проглашени 24. новембра у Братислави у оквиру годишње Конференције малих и средњих предузећа.

- Изузетно смо задовољни пласманом на овом важном европском такмичењу, а он је резултат континуираног заједничког ангажмана локалне самоуправе, образовних институција и предузетника у области пчеларства. То је јасан показатељ да је најбољи рецепт за успех тесна сарадња струке, образовања и државних органа, па ћемо се тиме руководити и приликом будућих активности на оснаживању пословне климе и услова за рад малих и средњих предузећа која су од великог значаја за економију – истакао је шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада мр Горан Сечујски.

Поред земаља чланица Европске уније, у такмичењу су учествовали и Исланд, Србија, Норвешка и Турска, а „Липов мед за одрживи развој Дунавског микрорегиона“ један је од 18 пројеката које је Европска комисија одабрала у конкуренцији од 57 националних победника и укупно 343 пројекта колико је ове године учествовало на такмичењу: http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2016-shortlist-announ... Промотивни филм и више информација о пројекту доступни су на линку http://bit.ly/lipovmed

Нови Сад, 25. новембар 2016. године