Čitaj mi

''LIPOV MED'' OSVOJIO NAGRADU NA TAKMIČENJU EVROPSKE KOMISIJE U OBLASTI PROMOCIJE PREDUZETNIŠTVA

Projekat, čiji je nosilac Grad Novi Sad, „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ osvojio je nagradu na takmičenju Evropske Komisije za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA).

Projekat „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“, čiji su fokus ulaganje u preduzetničke veštine, razvoj pojedinaca i institucija u oblasti pčelarstva, i uvođenje na tržište Fruškogorskog lipovog meda, lokalnog proizvoda izuzetnog kvaliteta sa oznakom geografskog porekla, osvojio je nagradu u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Nagrade je dodelila Evropska komisija za izuzetne primere podrške i promociju preduzetništva u Evropi u pet kategorija, a pobednici za 2016. godinu su proglašeni 24. novembra u Bratislavi u okviru godišnje Konferencije malih i srednjih preduzeća.

- Izuzetno smo zadovoljni plasmanom na ovom važnom evropskom takmičenju, a on je rezultat kontinuiranog zajedničkog angažmana lokalne samouprave, obrazovnih institucija i preduzetnika u oblasti pčelarstva. To je jasan pokazatelj da je najbolji recept za uspeh tesna saradnja struke, obrazovanja i državnih organa, pa ćemo se time rukovoditi i prilikom budućih aktivnosti na osnaživanju poslovne klime i uslova za rad malih i srednjih preduzeća koja su od velikog značaja za ekonomiju – istakao je šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Pored zemalja članica Evropske unije, u takmičenju su učestvovali i Island, Srbija, Norveška i Turska, a „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ jedan je od 18 projekata koje je Evropska komisija odabrala u konkurenciji od 57 nacionalnih pobednika i ukupno 343 projekta koliko je ove godine učestvovalo na takmičenju: http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2016-shortlist-announ... Promotivni film i više informacija o projektu dostupni su na linku http://bit.ly/lipovmed

Novi Sad, 25. novembar 2016. godine