STANKO LЈUBIČIĆ

Pomoćnik gradonačelnika
Trg slobode 1, Novi Sad
Telefon: +381 21 525 745
e-mail: stanko.ljubicic@novisad.rs

 

Rođen je u Malom Obljaju, opština Glina, Republika Hrvatska (1956)

Zvanja, pravnik kriminalist i diplomirani kriminalist, stiče obrazovanjem na Studiju za unutrašnje poslove Pravnog fakulteta i Više škole za unutrašnje poslove u Zagrebu.
Apsolvirao magistarske studije pravnih nauka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, Smer za krivično pravo i kriminologiju.

Specijalističku obuku iz bezbednosti i kriminološkog menadžmenta (u društvu i privredi) završio u inostranstvu i zemlji tokom rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dok je radnim iskustvom i ličnim afinitetom stekao stručna znanja i veštine za poslovni, finansijski i budžetski kontroling.

U profesionalnom opusu, kroz trodecenijski praktični rad, ističe se u opservaciji, analitici i evaluaciji negativnih pojava u privredi i društvu.
Tokom četiri školske godine, predaje u funkciji profesora kriminalistike u Srednjoj školi unutršnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Poslove rukovodioca za korporativnu bezbednost u Javnom preduzeću “Sportski i poslovni centar Vojvodina” Novi Sad je obavljao pet godina.
Poslove zamenika šefa Službe za budžetsku inspekciju  Grada Novog Sada obavljao je četiri godine.
Poslove šefa Kabineta gradonačelnika Novog Sada obavljao je u mandatu od 2016. do okončanja mandata u septembru 2020. godine.

Na dužnost pomoćnika Gradonačelnika postavljen je 21. septembra 2020. godine.

Objavio je više stručnih radova, učestvovao na nekoliko stručnih savetovanja i konferencija. Bio član Izvršnog odbora Internacionalne policijske asocijacije Sekcije za Srbiju - Region Novi Sad.
Dobitnik priznanja za uspešan profesionalni rad, kao i za društvene aktivnosti.

Član Srpske napredne stranke.
Oženjen i ima četvoro dece.