КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА

www.kcns.org.rs

Културни центар Новог Сада, некада «Трибина младих», израстао је на традицији дугој преко педесет година и једна је од највећих и најзначајнијих културних институција интердисциплинарног и мултимедијалног карактера у Новом Саду и Војводини.

Наше поље деловања обухвата промовисање и креирање филмског, сценског, музичког, ликовног стваралаштва, књижевности, друштвених и других трибина, интердисциплинарних и мултимедијалних пројеката, акција и манифестација, уз то издајемо часопис за књижевност и теорију »Поља« и организујемо четири престижна интернационална фестивала – ПРОЗЕ ФЕСТ (фестивал прозе – април) ИНФАНТ (алтернативни и нови театар – јун), НОВОСАДСКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ (новембар) и ЕУРО-ИН (европски и независни филм – децембар).

Своје програмске делатности реализујемо преко редакција:

Филмска редакција

Креирајући и негујући филмски репертоар, ова редакција посебно место даје презентовању стваралаштва аутора са естетски високом и ауторски индивидуалном свешћу (ауторски филм), незанемарујући бројне фестивале и филмске манифестације (ДАНИ ИТАЛИЈАНСКОГ ФИЛМА, СИНЕМАНИЈА, ФЕСТИВАЛИ ДОКУМЕНТАРНОГ И КРАТКОМЕТРАЖНОГ, АУТОРСКОГ, ЕКОЛОШКОГ .... ФИЛМА). Такође посебну пажња обраћа на ширење филмске културе, организовањем филмских трибина и некомерцијалних АРТ Цинема програма, као и кинофикације. ЕУРО-ИН је аутентична филмска манифестација отворене форме, која презентује савремени европски и независни светски филм без жанровских, тематских или ограничења у уметничкој форми, која наилази на велико интересовање како синеаста, тако и љубитеља филма.

Музичка редакција

Презентује музичко стваралаштво младих музичких стваралаца (композитора,инструменталиста, оркестара) и стваралаца који су у жижи интересовања домаћих и страних концертних сцена у области сериозне, класичне, јазз и блуз музике. Највећи број програма ове редакције нема комерцијални карактер. Новосадски јазз фестивал је високим стандардима својих садржаја ( главни концертни програм, радионице, изложбе, видео инфо...), начина припреме и реализације, високо рангиран на мапи европских јазз фестивала и већ је постао жељена дестинација најеминентнијих музичара из наше земље, Европе и света, као и публике која све више пристиже и из других, ближих и даљих, градова.

Сценска редакција

Бавећи се превасходно новим и алтернативним театром Редакција сценског програма посебну пажњу поклања продукцији сценских пројеката и њиховом пласирању у Србији. У сарадњи са другим редакцијама, посленицима и поклоницима театра пружа увид у савремене позоришне токове организујући радионице, трибине, објављујући публикације или представљајући угледне позоришне ствараоце. ИНФАНТ – Интернационални фестивал алтернативног и новог театра постао је тачка сусретања ставаралаца који позоришну уметност промишљају на другачији и нов начин. Ово је једини фестивал тога типа у земљи , аутентичан и веома уважен у другим европским земљама, међу уметницима и критичарима који прате најновије тенденције у области сценског стваралаштва. Програм ове редакције такође нема комерцијални карактер.

Редакција часописа »Поља«

Поред часописа за књижевност и теорију »Поља«, који се, по оцени књижевне критике, читалаца и самих књижевних стваралаца, налази баш у самом врху књижевних часописа у нас, ова редакција покреће и нове едиције, па се избором тема и одабиром књижевних стваралаца и дела уписује у ред занимљивих и несвакидашњих издавача.

Редакција говорног програма

Бавећи се организовањем књижевних трибина и промоција, ова редакција има за циљ да књижевној публици представи савремена кретања у нашој књижевности презентујући дела најеминентнијих аутора, дајући предност награђеним делима, као и делима младих, још неафирмисаних писаца. У оквиру ове редакције промовишу се и публикације најразноврснијег садржаја. Све промоције, иако високог естетског квалитета, спадају у некомерцијалне.

Редакција ликовних програма

Разнородним програмом и акцијама ова редакција настоји да промовише ауторе млађе и средње генерације као и нове облике ликовног изражавања. У различитим галеријским просторима ова редакција реализује током године стотинак изложби које немају комерциални карактер, а организатор је и највеће годишње ликовне манифестације у Новом Саду – Новосадског салона.
Поред програма сопствених редакција Културни центар Новог Сада реализује бројне програме у сарадњи са осталим чиниоцима културе у граду.

Телефонска централа: 021/528-972, факс: 021/525 168
Е-маил:  info@kcns.org.rs
Уступање простора физичким и правним лицима за програме у области културе:  mojkcns@kcns.org.rs

Директор и главни и одговорни уредник
Бојан Панаотовић
Тел. 021 520 444 ;
E-mail:  direktor@kcns.org.rs

Редакција филмског програма
Ђорђе Каћански, уредник филмског програма и фестивал Еуро-ин филм
Тел. 021 528 346
E-mail:   filmkcns@gmail.com

Редакција сценског програма
Симон Грабовац, уредник сценског програма и
Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра
Тел. 021 423 770
E-mail:   infantfestival@gmail.com, simon.grabovac@kcns.org.rs

Издавачка делатност
Ален Бешић, уредник часописа за књижевност и теорију 'ПОЉА'
Тел. 021 524 584
E-mail:  casopispolja@gmail.com, polja@neobee.net

Редакција говорног програма
Недељко Мамула,  уредник књижевног програма Тел. 021 524 584
E-mail:  kckultura@gmail.com, tribine@kcns.org.rs
Ђорђо Сладоје, уредник говорног програма
Тел. 021 524 584

Редакција ликовног програма
Маја Ердељанин, уредник ликовног програма  у Малом ликовном салону
Тел. 021 529 235
E-mail:  maja.erdeljanin@kcns.org.rs, likovnisalon@gmail.com
Ксенија Чобановић, дизајнер
Тел. 021 528 972
E-mail:  ksenija.cobanovic@kcns.org.rs
Татјана Новаковић Остојић, уредник програма у Ликовном салону
Тел. 021 525 120
E-mail: mlskcns@gmail.com

Редакција музичког програма
Весна Каћански, уредник музичког програма и Новосадског џез фестивала
Тел. 021 527 852
E-mail:  music@kcns.org.rs, vesna.kacanski@kcns.org.rs

Маркетинг
Мирсад Авдић, шеф маркетинга
Тел. 021 528 972
E-mail:  mirsad.avdic.ns@gmail.com, mirsad.avdic@kcns.org.rs

Секрет Културног центра
Снежана Комар
Tel. 021 528 972
E-mail: snezanakomar@yahoo.com

Односи с јавношћу
Миљана Козаров
Тел. 021 528 972
E-mail:  press@kcns.org.rs

Организација
Васа Тимотијевић, организациони И технички послови
Тел- 021 528 972
E-mail: smvasa@hotmail.com
Зоран Докић, организатор
Тел. 021 527 852
E-mail: dokiczoran@yahoo.com
Милан Мартиновић, организатор програма у редакцији ликовног програма
Тел. 021 522 736

Програмске службе
Сибина Рукавина, секретар програма
Тел. 021 528 972
E-mail: sibinans@gmail.com
Миља Петровић, секретар редакције часописа 'ПОЉА'
Тел. 021 528 972
E-mail:  casopispolja@gmail.com

Администрација
Александра Спасојевић, шеф рачуноводства
Виолета Петровић, благајник
Вукосава Лончар, књиговођа
Тел. 021 525 539
E-mail: racunovodstvo@kcns.org.rs, sanja.spasojevic@kcns.org.rs