Читај ми

КРАЈИШКА УЛИЦА У ПЕТРОВАРАДИНУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ У НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је Крајишку улицу у Петроварадину у којој се изводе радови на изградњи саобраћајница са пратећом инфраструктуром на деоници од Улице Томе Маретића до Буковачког пута.

- Ова инвестиција уследила је након предлога грађана. Данас смо имали прилику да обиђемо радове који се интезивно и несметано одвијају, а за које је из градског буџета издвојено преко 158 милиона динара. У Крајишкој улици биће изграђена саобраћајница, јавна расвета, атмосферска канализација, док ће водоводна застарела мрежа бити реконструисана. Додатна специфичност ове улице је и чињеница да прелази преко железничке пруге која није у функцији, тако да ће иста бити уклоњена у зони нове саобраћајнице. По садашњем решењу, биће омогућен двосмерни саобраћај у целој дужини улице, а биће изграђене и двосмерне пешачке стазе – рекао је градоначелник нагласивши да ће се почетком децембра вратити да са становницима Крајишке улице и другим комшијама у Петроварадину прошета потпуно новом улицом.

Након обиласка, градоначелник је посетио и Месну канцеларију „Петроварадин“ где је разговарао са старијим суграђанима. Они су изнели шта им је потребно за боље функционисање њихове месне организације, као и предлоге којима би додатно био унапређен квалитет живота пензионера из Петроварадина. Градоначелник је том приликом разговарао и са шахистима, који користе просторије ове Месне заједнице, односно члановима једног од најуспешнијих новосадских шаховских клубова - „Краљица ПТТ“  који је постао прволигаш и траје више од четврт века.

Нови Сад, 22. март 2023. године