Čitaj mi

КRAJIŠКA ULICA U PETROVARADINU DO КRAJA GODINE U NOVOM RUHU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Кrajišku ulicu u Petrovaradinu u kojoj se izvode radovi na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom na deonici od Ulice Tome Maretića do Bukovačkog puta.

- Ova investicija usledila je nakon predloga građana. Danas smo imali priliku da obiđemo radove koji se intezivno i nesmetano odvijaju, a za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno preko 158 miliona dinara. U Кrajiškoj ulici biće izgrađena saobraćajnica, javna rasveta, atmosferska kanalizacija, dok će vodovodna zastarela mreža biti rekonstruisana. Dodatna specifičnost ove ulice je i činjenica da prelazi preko železničke pruge koja nije u funkciji, tako da će ista biti uklonjena u zoni nove saobraćajnice. Po sadašnjem rešenju, biće omogućen dvosmerni saobraćaj u celoj dužini ulice, a biće izgrađene i dvosmerne pešačke staze – rekao je gradonačelnik naglasivši da će se početkom decembra vratiti da sa stanovnicima Кrajiške ulice i drugim komšijama u Petrovaradinu prošeta potpuno novom ulicom.

Nakon obilaska, gradonačelnik je posetio i Mesnu kancelariju „Petrovaradin“ gde je razgovarao sa starijim sugrađanima. Oni su izneli šta im je potrebno za bolje funkcionisanje njihove mesne organizacije, kao i predloge kojima bi dodatno bio unapređen kvalitet života penzionera iz Petrovaradina. Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao i sa šahistima, koji koriste prostorije ove Mesne zajednice, odnosno članovima jednog od najuspešnijih novosadskih šahovskih klubova - „Кraljica PTT“  koji je postao prvoligaš i traje više od četvrt veka.

Novi Sad, 22. mart 2023. godine