Читај ми

КОШАРКАШКИ ТУРНИР ОСНОВАЦА ЗАТВОРИО ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић посетио је ''Fair play'' турнир у кошарци, за ученике 5. и 6. разреда, који је одржан у организацији Градске управе за спорт и омладину и Основне школе ''Коста Трифковић''. На турниру је учествовало осам екипа подељених у две групе, а такмичење се одвијало по Куп систему.

- И раније је било настојања Града да се школске фискултурне сале врате деци, међутим ми смо сада енергичније ушли у тај посао. Обавестили смо директоре школа да обезбеде да оно што припада деци буде и доступно. Овај турнир смо организовали више симболично. Он на неки начин обележава крај Дечје недеље, а с друге стране, он треба да покаже да заиста постоји могућност да се сале врате деци - истакао је Радомир Дабетић.

Како је објаснио члан Градског већа за образовање циљ је да сале буду доступне деци радним данима у периоду од 18.00 часова до 22.00 сата, а после тог времена могу се издавати спортским клубовима и рекреативцима. На турниру ''Fair play''  су учествовали ђаци из осам новосадских школа, а у фискултурној сали ОШ ''Коста Трифковић'' одигране су финалне утакмице.

Нови Сад, 13. октобар 2013. године