Čitaj mi

KOŠARKAŠKI TURNIR OSNOVACA ZATVORIO DEČJU NEDELJU

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić posetio je ''Fair play'' turnir u košarci, za učenike 5. i 6. razreda, koji je održan u organizaciji Gradske uprave za sport i omladinu i Osnovne škole ''Kosta Trifković''. Na turniru je učestvovalo osam ekipa podeljenih u dve grupe, a takmičenje se odvijalo po Kup sistemu.

- I ranije je bilo nastojanja Grada da se školske fiskulturne sale vrate deci, međutim mi smo sada energičnije ušli u taj posao. Obavestili smo direktore škola da obezbede da ono što pripada deci bude i dostupno. Ovaj turnir smo organizovali više simbolično. On na neki način obeležava kraj Dečje nedelje, a s druge strane, on treba da pokaže da zaista postoji mogućnost da se sale vrate deci - istakao je Radomir Dabetić.

Kako je objasnio član Gradskog veća za obrazovanje cilj je da sale budu dostupne deci radnim danima u periodu od 18.00 časova do 22.00 sata, a posle tog vremena mogu se izdavati sportskim klubovima i rekreativcima. Na turniru ''Fair play''  su učestvovali đaci iz osam novosadskih škola, a u fiskulturnoj sali OŠ ''Kosta Trifković'' odigrane su finalne utakmice.

Novi Sad, 13. oktobar 2013. godine