Читај ми

КОНЦЕРТ ДЕЧИЈЕГ ОРКЕСТРА ИЗ РУСИЈЕ У СТУДИЈУ М

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић, шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић и руководилац одељења музичке продукције Студија М Александар Дујин присуствовали су конференцији за новинаре где су најавили концерт Оркестра народних инструмената из Русије. Концерт  који се организује уз подршку Града Новог Сада и Амбасаде Руске федерације биће одржан се у недељу, 22. септембра са почетком у 20.00 часова у Студију М.

- Новосадска публика је увек радо дочекивала уметнике из Русије, тако да сам потпуно сигурна да ће Студио М у недељу бити препун - истакла је Миланка Бркић и позвала Новосађане да дођу на концерт.

Према речима шефа Кабинета градоначелника Новог Сада Александра Петровића континуитет изузетне сарадње Града Новог Сада и Руске федерације, пре свега на пољу културе је очигледан.
- Након незаборавног концерта хора Сретењског манастира из Москве, затим сарадње са Нижњим Новгородом у организацији првог Фестивала словенске писмености, као и гостовања позоришних уметника из "Златне капије" из Москве, велико ми је задовољство што можемо да најавимо и концерт оркестра из руског града Тутајева, из Јарославске области- изјавио је Александар Петровић.

Оркестар народних инструмената већ 17 година ствара у оквиру Дечије школе уметности и победних је бројних државних и међународних такмичења. До сада су наступали у Немачкој, Пољској и Француској, а у Србији гостује по други пут, у оквиру пројекта под називом Чајка, који је посвећен првој жени космонауту Валентини Терјешковој, на педесетогодишњицу њеног полетања у космос.

Руководилац одељења музичке продукције Студија М Александар Дујин је објаснио да ће деца из Русије свирати на инструментима која су специфична за област из које долазе и нагласио да ће овај наступ бити први у циклусу концерата који ће до краја године бити организовани у Студију М.

Нови Сад, 20. септембар 2013. године