Čitaj mi

KONCERT DEČIJEG ORKESTRA IZ RUSIJE U STUDIJU M

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i rukovodilac odeljenja muzičke produkcije Studija M Aleksandar Dujin prisustvovali su konferenciji za novinare gde su najavili koncert Orkestra narodnih instrumenata iz Rusije. Koncert  koji se organizuje uz podršku Grada Novog Sada i Ambasade Ruske federacije biće održan se u nedelju, 22. septembra sa početkom u 20.00 časova u Studiju M.

- Novosadska publika je uvek rado dočekivala umetnike iz Rusije, tako da sam potpuno sigurna da će Studio M u nedelju biti prepun - istakla je Milanka Brkić i pozvala Novosađane da dođu na koncert.

Prema rečima šefa Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Petrovića kontinuitet izuzetne saradnje Grada Novog Sada i Ruske federacije, pre svega na polju kulture je očigledan.
- Nakon nezaboravnog koncerta hora Sretenjskog manastira iz Moskve, zatim saradnje sa Nižnjim Novgorodom u organizaciji prvog Festivala slovenske pismenosti, kao i gostovanja pozorišnih umetnika iz "Zlatne kapije" iz Moskve, veliko mi je zadovoljstvo što možemo da najavimo i koncert orkestra iz ruskog grada Tutajeva, iz Jaroslavske oblasti- izjavio je Aleksandar Petrović.

Orkestar narodnih instrumenata već 17 godina stvara u okviru Dečije škole umetnosti i pobednih je brojnih državnih i međunarodnih takmičenja. Do sada su nastupali u Nemačkoj, Poljskoj i Francuskoj, a u Srbiji gostuje po drugi put, u okviru projekta pod nazivom Čajka, koji je posvećen prvoj ženi kosmonautu Valentini Terješkovoj, na pedesetogodišnjicu njenog poletanja u kosmos.

Rukovodilac odeljenja muzičke produkcije Studija M Aleksandar Dujin je objasnio da će deca iz Rusije svirati na instrumentima koja su specifična za oblast iz koje dolaze i naglasio da će ovaj nastup biti prvi u ciklusu koncerata koji će do kraja godine biti organizovani u Studiju M.

Novi Sad, 20. septembar 2013. godine