Читај ми

КОНСТИТУИСАН ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ПРВЕНСТВА ЕВРОПЕ У РВАЊУ ЗА СЕНИОРЕ

У Новом Саду ће од 2. до 7. маја ове године бити одржано Првенство Европе у рвању за сениоре. Тим поводом, одржана је конститутивна седница Организационог одбора првенства Европе у рвању за сениоре.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је том приликом именован за потпредседника Организационог одбора, исто као и помоћник министра омладине и спорта Аца Ковачевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, док је одлучено да ће Одбором председавати Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Циљ рада Одбора је успешна реализација такмичења и међународна промоција Републике Србије и Града Новог Сада, Олимпијског комитета Србије, Аутономне покрајине Војводине, Спортског савеза Србије, Рвачког савеза Србије и рвачког спорта уопште. На оснивачкој седници донети су планови рада и одређени су носиоци активности, како из Рвачког савеза Србије, тако и из државних, покрајинских и органа Града Новог Сада. Током састанка је истакнуто да то такмичење представља одличну прилику да се у оквиру ЈП СПЦ „Војводина“, познатијем као „СПЕНС“, где ће бити одржано то европско такмичење, уреде спортски делови објекта, који ће, након завршетка првенства, остати на коришћење Новосађанима.

Конституисању овог Одбора, претходила је, између осталог, посета челника Европске рвачке федерације Новом Саду и Рвачког савеза Србије у новембру 2016. године. Том приликом их је у Градској кући примио градоначелник Милош Вучевић и са њима одржао радни састанак поводом припрема за рвачко такмичење. Након успешних преговора, Рвачком савезу Србије је Светска рвачка федерација (UWW) поверила организацију Сениорског првенства Европе у рвању 2017. године, а организатори су тада истакли да су веома задовољни како је Град Нови Сад схватио улогу домаћина и да се надају великом одзиву посетилаца.

Нови Сад, 22. фебруар 2017. године