Čitaj mi

KONSTITUISAN ORGANIZACIONI ODBOR PRVENSTVA EVROPE U RVANјU ZA SENIORE

U Novom Sadu će od 2. do 7. maja ove godine biti održano Prvenstvo Evrope u rvanju za seniore. Tim povodom, održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora prvenstva Evrope u rvanju za seniore.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je tom prilikom imenovan za potpredsednika Organizacionog odbora, isto kao i pomoćnik ministra omladine i sporta Aca Kovačević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, dok je odlučeno da će Odborom predsedavati Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Cilј rada Odbora je uspešna realizacija takmičenja i međunarodna promocija Republike Srbije i Grada Novog Sada, Olimpijskog komiteta Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, Sportskog saveza Srbije, Rvačkog saveza Srbije i rvačkog sporta uopšte. Na osnivačkoj sednici doneti su planovi rada i određeni su nosioci aktivnosti, kako iz Rvačkog saveza Srbije, tako i iz državnih, pokrajinskih i organa Grada Novog Sada. Tokom sastanka je istaknuto da to takmičenje predstavlјa odličnu priliku da se u okviru JP SPC „Vojvodina“, poznatijem kao „SPENS“, gde će biti održano to evropsko takmičenje, urede sportski delovi objekta, koji će, nakon završetka prvenstva, ostati na korišćenje Novosađanima.

Konstituisanju ovog Odbora, prethodila je, između ostalog, poseta čelnika Evropske rvačke federacije Novom Sadu i Rvačkog saveza Srbije u novembru 2016. godine. Tom prilikom ih je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Miloš Vučević i sa njima održao radni sastanak povodom priprema za rvačko takmičenje. Nakon uspešnih pregovora, Rvačkom savezu Srbije je Svetska rvačka federacija (UWW) poverila organizaciju Seniorskog prvenstva Evrope u rvanju 2017. godine, a organizatori su tada istakli da su veoma zadovolјni kako je Grad Novi Sad shvatio ulogu domaćina i da se nadaju velikom odzivu posetilaca.

Novi Sad, 22. februar 2017. godine