Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ЕПИДЕМИЈЕ ГРИПА

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Градској кући, Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић изнели су актуелне податке у вези са епидемијом грипа у Новом Саду.

- Према подацима које смо добили од директора јавних предузећа и установа чији је оснивач град, данас је 35 људи одсуствовало с посла због симптома грипа. Када је реч о ПУ Радосно детињство на данашњи дан у вртићима је било 2832 деце . Комисија за праћење епидемије грипа града Новог Сада свакодневно добија релевантне информације и за сада град функционише нормално.- изјавио је градоначелник Игор Павличић.

На данашњој седници Градског већа , усвојен је Закључак о припреми Градских управа, посебних организација, Служби и Градског јавног правобранилаштва за ситуацију за време проглашене пандемије грипа којим се налаже старешинама да запослене у органима којима руководе обавесте о општим мерама превенције које треба предузимати ради спречавања појаве, односно ширења вируса новог грипа.

- Закључак, између осталог, предвиђа да се запосленима који имају симптоме грипа, наложи да оду са посла, односно да се јаве изабраном лекару ради прегледа и даљег праћења.. У случају да предшколске установе затворе објекте, на захтев запосленог са дететом старости до 7 година, старешина је дужан да му одобри плаћено одсуство до поновног отварања објеката. - рекла је проф. др Новаков Микић, истичући да још нема потрбе за затварањем вртића.

На конференцији је истакнуто да је за грађане најважније да се придржавају мера превенције и да се, уколико добију симптоме грипа А (Х1Н1), јаве одабраном лекару након чега ће добити детаљна упутства о томе како даље да поступају.

Нови Сад, 12. новембар 2009. године