Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈА МЕДИЈА ЈАВНИХ СЕРВИСА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo је учеснике Конференције асоцијација медија јавних сервиса Југоисточне Европе, која ће бити одржана од 8. до 10. марта 2012. године у Новом Саду, а домаћин је Радио- телевизија Војводине.
- Значај јавних сервиса за развој савремених демократских друштава је немерљив. Превасходно због информисања јавности о друштвеним догађањима која утичу на живот људи, али и због неговања културе, традиције и позитивних вредности. У времену када Европа, па и читав свет настоје да избришу границе између земаља које раздвајају људе, када теже повезивању, уједињавању и заједничкој сарадњи, на општу добробит, улога јавних медијских сервиса у том процесу постаје све већа – нагласио је градоначелник Павличић.
- Овај скуп је прилика да се покажемо свету, да нас упознају и виде како смо успели да хармонизујемо наш јавни сервис. Представићемо им наше пројекте, упознати се са њиховим остварењима и заједнички сагледати где имамо највише простора за сарадњу – истакао је генерални директор РТ Војводине Синиша Исаков.
На конференцији учествују генерални директори јавних сервиса и високо позиционирани програмски менаџмент, а централна тема скупа биће успостављање копродукционих односа. Асоцијација је основана са циљем да промовише и унапређује сарадњу у различитим областима деловања јавних медијских сервиса, размену програмских садржаја, људи и идеја, као и да подстиче учешће у заједничким пројектима.
Чланови Асоцијације су јавни медијски сервиси земаља Југоисточне Европе међу којима су поред Србије Румунија, Бугарска, Грчка, Албанија, Турска, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија.

Нови Сад, 8. март 2012. године