Čitaj mi

KONFERENCIJA ASOCIJACIJA MEDIJA JAVNIH SERVISA JUGOISTOČNE EVROPE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je učesnike Konferencije asocijacija medija javnih servisa Jugoistočne Evrope, koja će biti održana od 8. do 10. marta 2012. godine u Novom Sadu, a domaćin je Radio- televizija Vojvodine.
- Značaj javnih servisa za razvoj savremenih demokratskih društava je nemerljiv. Prevashodno zbog informisanja javnosti o društvenim događanjima koja utiču na život ljudi, ali i zbog negovanja kulture, tradicije i pozitivnih vrednosti. U vremenu kada Evropa, pa i čitav svet nastoje da izbrišu granice između zemalja koje razdvajaju ljude, kada teže povezivanju, ujedinjavanju i zajedničkoj saradnji, na opštu dobrobit, uloga javnih medijskih servisa u tom procesu postaje sve veća – naglasio je gradonačelnik Pavličić. 
- Ovaj skup je prilika da se pokažemo svetu, da nas upoznaju i vide kako smo uspeli da harmonizujemo naš javni servis. Predstavićemo im naše projekte, upoznati se sa njihovim ostvarenjima i zajednički sagledati gde imamo najviše prostora za saradnju – istakao je generalni direktor RT Vojvodine Siniša Isakov.
Na konferenciji učestvuju generalni direktori javnih servisa i visoko pozicionirani programski menadžment, a centralna tema skupa biće uspostavljanje koprodukcionih odnosa. Asocijacija je osnovana sa ciljem da promoviše i unapređuje saradnju u različitim oblastima delovanja javnih medijskih servisa, razmenu programskih sadržaja, ljudi i ideja, kao i da podstiče učešće u zajedničkim projektima.
Članovi Asocijacije su javni medijski servisi zemalja Jugoistočne Evrope među kojima su pored Srbije Rumunija, Bugarska, Grčka, Albanija, Turska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija.

Novi Sad, 8. mart 2012. godine